Kachels

 

sf-hotukachel

 

Wat is er nou fijner om tijdens koude, donkere wintermaanden heerlijk te genieten van een knetterend haardvuur? Met een goed werkende kachel kunt u niet alleen genieten van aangename warmte, maar ook van een gezellig schouwspel. De dansende vlammen brengen extra veel sfeer in uw huis. De aroma van brandend hout in de kachel geeft veel mensen een goed gevoel en staat vaak hoog op de lijst van onderzoekers als ze aan mensen vragen wat hun favoriete geuren zijn.

Milieuzuinig stoken

Met een werkende houtkachel krijgt u het niet alleen snel lekker warm in huis en extra gezelligheid, u stookt ook nog eens milieuzuinig. U gebruikt immers geen fossiele brandstoffen die  de natuur belasten. Hout is een natuurlijke brandstof, dat met een mooi woord hernieuwbaar is. Er heerst strenge controle  op het duurzaam aanplanten van bossen, zodoende blijft het ecosysteem op peil en hebt u op tijd droog hout. In een kachel stoken met hout is niet alleen kostenbesparend, het is ook een mileubewuste keuze.

Rendement

altech_ecosy_400Er zijn net zoveel merken houtkachels als dat er bomen in het bos staan . Dat u dan soms het overzicht kwijt raakt is niet meer dan logisch. Daarom bieden wij een helder inzicht wat voor u een goede keus is. Wat voor veel mensen in ieder geval van belang is, is hoe rendementvol een kachel is. Want hoe langer u kunt stoken met een blok hout, hoe zuiniger u stookt. En dat is natuurlijk goed nieuws voor uw portemonnee. Een kachel die af te sluiten is door een deur geeft nog meer rendement, soms zelfs wel meer dan 80%. Kachels voorzien van speksteen zijn helemaal ultra-rendementvol. Dit natuursteenmateriaal ‘zuigt’ als het ware de hitte op en geeft langzaam nadat de laatste vlam is uitgegaan de warmte los.  Zodoende kunt u lang genieten van warmte.

De dag dat kachels duur waren…

Vroeger, toen kachels nog heel duur waren, was zo’n apparaat een zeer heftige uitgave. Tegenwoordig zijn kachels meer dan ooit betaalbaar. Dit komt mede door nieuwe ontwikkelingen en technologieën. ’t Stokertje blijft altijd op de hoogte van de nieuwste vooruitgangen. Onze vakkundige medewerkers kunnen u altijd informeren en adviseren over welk model het beste bij uw situatie past. Daarnaast  heeft ‘t Stokertje de laagste prijzen van Nederland, waardoor u altijd een nieuwe kachel voor een zeer zacht prijsje kunt aanschaffen. Gaat u liever voor een gebruikt model, dan kunt u voor een paar honderd euro al een gebruikt exemplaar bij ’t Stokertje vinden. De gebruikte kachels worden in onze werkplaats natuurlijk volledig nagekeken, zodat u alleen maar de beste exemplaren met garantie mag verwachten. Vanaf 700 euro kunt u dan al een nieuwe kachel aanschaffen. Het geld hebt u, als u het CV-systeem uitlaat, snel terugverdiend. En het plaatsen en aansluiten van die kachel nemen wij uiteraard ook op ons.